Rondreis Lapland

Het land van de lappen wordt Lapland ook wel genoemd. Lapland is het noordelijke gedeelte van Finland, Zweden, Noorwegen en een klein stukje van Rusland. Lapland ligt bijna in zijn geheel noordelijk van de Poolcirkel. De oppervlakte van Finslandland is 93.937 km2 en is dus groter dan alle Benelux-landen samen. In Fins Lapland spreekt men Fins. Een klein deel spreekt ook de Sami taal maar over het algemeen spreekt men goed Engels in deze regio. Lapland is een perfect land om naartoe te gaan voor het beoefenen van wintersport. Rond oktober valt de eerste sneeuw en deze smelt dan weer rond april. De meeste kans op goede sneeuw heeft u rond half december tot het begin van april. De winters in Lapland zijn lang en ijskoud, dit komt omdat Lapland dichtbij de poolstreken ligt. De wintermaanden hebben vaak weinig zon en de zomermaanden juist veel.

Het klimaat in Lapland

In de winter is de gemiddelde temperatuur in de Lapland – 13°C. Het kan voorkomen dat er temperaturen zijn van -30°C of misschien zelfs lager. Zomers zijn de temperaturen hoger: Tussen de 14°C en de 20°C wordt er gemiddeld gemeten. Ook komt het voor dat er temperaturen zijn van 30°C in de zomer.

rondreis finland

Vakantie Lapland met kinderen

Lapland is een prachtig land om naartoe te gaan op vakantie met de kinderen. In Lapland is het veilig om te verblijven en het is er ook schoon. Het eten in Lapland is prima en is niet erg afwijkend van wat wij kennen. Het gebied zit vol met natuur en dieren, er is van alles te beleven in Lapland. Het allermooiste aan Lapland is de dikke sneeuwlaag die Lapland heeft wat het een prachtig vakantieland maakt. Voor kinderen is Lapland een leuk vakantieland want hier kunnen ze op actieve wijze vele bestemmingen verkennen. De lucht in Lapland is schoon en in dit land is het erg veilig.

Noorderlicht Lapland

Een andere benaming voor het Noorderlicht is Aurora Borealis. Dit is een verschijnsel van gekleurd licht tijdens de donkere Arctische avond. Het Noorderlicht kan het hele jaar door plaatsvinden maar is alleen te zien als het donker is. De meeste kans om het Noorderlicht te zien heb je later in het seizoen.

Mobiele netwerk en wifi in Lapland

Mobiele netwerk heeft doorgaans Lapland prima bereik. Tevens is wifi niet altijd zeker in dit gebied, Lapland is erg groot en heeft erg weinig bevolking.