• laptopmockup_sliderdy
  Alles over de Finse vlag
  1, 2 of 3 varianten?
 • slidebg2
  Een eigen vlag
  Mooi en van uitstekende kwaliteit
 • slidebg3
  Vakantie in Finland
  Zoveel natuur en mogelijkheden in 1 land?

De Finse vlag

D e vlag van Finland heeft een witte achtergrond met daarop een blauw kruis. Finland was voor een lange tijd deel van Zweden. Na de Vrede van Fredrikshamn was Zweden deel van het Russische tsarenrijk. Het land werd onafhankelijk in 1917. Er werd toen een nieuwe vlag ontworpen welke tot op de dag van vandaag nog niet is aangepast. Het ontwerp van de vlag bestaat uit een kruis welke van de originele vlag van Zweden komt en de kleuren van de vlag komen van de kleuren van de vlag van het Russische keizerrijk. De kleur blauw staat ook wel voor de blauwe meren die Zweden kent en de witte kleur staat voor de hoeveelheid sneeuw die er valt in het land.

Ontwerp vlag Finland
De vlag van Finland bestaat uit 3 verschillende varianten. De civiele vlag wordt vaak gebruikt door de burgers van Finland en dit is een vlag zonder wapen. De vlag die gebruikt wordt door overheidsinstanties toont op de vlag het wapen van Finland, het wapen bevindt zich middenin het blauwe kruis. Dit is de vlag die gebruikt wordt bij de oorlog. De staatsvlag van Finland is een vlag die een zwaluwstaart heeft.

Zeilvereningen Finland
Finland is het enige land wat toestaat dat geregistreerde zeilverenigingen in dit land hun eigen Finse vlag gebruiken. De vlaggen van Finse zeilverenigingen zijn gebaseerd op de civele vlag van Finland. Deze vlaggen hebben als toevoeging aan de vlag nog een wit kruis in het blauwe kruis. Het embleem van de zeilclum dient in de linkerboven hoek van de vlag te staan. Zo’n vlag wordt vaak gegeven aan leden van een vereniging. De club vlaggen worden veel gebruikt in Finland. Het wordt aangeraden de vlaggen alleen binnen Finse wateren te gebruiken.

Terug naar boven