Fins Lapland

Lapland is de beste plek voor wintersportliefhebbers en natuurliefhebbers. Lapland is noordelijk gelegen in Finland en in de wintermaanden is Lapland volledig bedekt met een sneeuwlaag wat uitstrekt tot alle bossen en bijna over geheel Lapland. De temperatuur daalt hier soms wel tot -30°C, daarom is het belangrijk om thermokleding te dragen en waterdichte schoenen. Om niet te vergeten is het belangrijk dat u natuurlijk ook winterkleding draag hier boven op. Fins Lapland bestaat niet alleen uit sneeuw en wintersport want u kunt hier ook het Noorderlicht en de meer dan 1000 sterren aan de hemel bezichtigen. Er zijn veel dingen te beleven hier in Fins Lapland, de prachtige natuur en de vele ruimte maakt het mogelijk om de leukste dingen te beleven. In Fins Lapland is ook alles mogelijk want u kunt er in een hotel verblijven maar u kunt er ook voor kiezen om in een iglo te verblijven en zo weer iets nieuws te beleven.

Fins Lapland in het wit

In het prachtige witte paradijs in Fins Lapland kunt u veel beleven zoals een sledetocht met husky’s die u voortrekken. Een wintervakantie in Fins Lapland zal u nooit vergeten. Een bekende winterplaats in Finland is het plaatsje Salla welke groter is dan Gelderland. Het stadje is gevuld met prachtige natuur, stilte en betovering. Bijna alle muren, verkeersborden en bomen zijn verpakt met een dikke laag sneeuw in Fins Lapland.

find lapland

De mooiste plekken in Fins Lapland

Als u van plan bent om Fins Lapland te bezoeken is het natuurlijk vanzelfsprekend dat u wil weten wat nou de mooiste plekken zijn en waar u daadwerkelijk naar toe gaat.
 • Levi
  Als u opzoek bent naar een leuke winter dan kunt u het beste naar Levi gaan om deel te nemen aan diverse sneeuwwandelingen en hondensledetochten.
 • Kemi
  Hier is het mogelijk om aan de grens van Zweden een ijsbreker te bezoeken.
 • Rukatunturi
  In Rukatunturi heb je voornamelijk skigebieden en lange vlaktes om te langlaufen. Er is zo’n 500km ruimte om te gaan langlaufen in dit gebied. Ook is het mogelijk om diverse sneeuwscootertochten te doen en te avondskiën. Fins Lapland heeft het langste skiseizoen van heet Europa.
 • Inarimeer
  Met zo’n 3000 eiland vol met bossen vormt het Inarimeer een prachtig gebied met prachtige meren en moerassen. Inarimeer ligt in het noorden van Finland en er leven veel vogels en vissen. De waterrand reizen soms wel 100 meter boven het water uit lang het Inarimeer.

Winter in Fins Lapland

In Fins Lapland zijn de meren met hun vele blauwe kleur en de prachtige groene naaldbomen bedekt met witte sneeuw waardoor het heel anders oogt. In de winter lijkt Fins Lapland op een wonderbaarlijk sneeuwparadijs. Voor liefhebbers van natuur, sneeuw en avontuur is Fins Lapland de perfecte plek om naartoe te gaan op vakantie. Zowel mensen die van wintersport houden als mensen die gewoon een mooie en rustige vakantie willen is er belevenis hier in het witte Lapland. Er zijn diverse plaatsen waar het mogelijk is om mooie witte wandelpaden te belopen, handig is dat u sneeuwschoenen draagt om zo gemakkelijk te lopen door de besneeuwde paden.