Bezienswaardigheden Finland

Bezienswaardigheden Finland

Finland van boven F inland is een mooi vakantieland en er is veel te beleven. Er zijn prachtige rustgevende steden zoals Helsinki en Oulu. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur en wordt ook nog wel is het land van duizend meren genoemd.

Helsinki

De hoofdstad van Finland, Helsinki wordt ook wel eens de Witte stad of de Dochter van de Oostzee genoemd. Het inwonersaantal van Helsinki is meer dan een miljoen als je alle voorsteden en zijn bijbehorende eilanden meetelt. De stad is omringd door water en heeft zowel een cultureel als een zakelijk centrum. Helsinki is zoals je een metropool zou moeten verwachten. De stad is erg groen en zit vol met prachtige groene natuur.

Turku

De 2de na grootste stad van Finland is de stad Turku. Deze stad was tot 1812 ook de hoofdstad van Finland en is tevens ook de oudste stad van het land. De markt is het middelpunt in de stad vol met doodgewone burgers en kooplieden.

Sneeuwkasteel Kemi

De stad Kemi ligt in het noordelijke deel van Finland. In de winter is het mogelijk om de Lumlinna Snow Castle te bezichtigen. Het kasteel is helemaal is de sneeuw en de ijs opgetrokken. Het kasteel beschikt ook over restaurants en heeft een mooie speelplaats. Zelfs een overnachting in dit prachtige kasteel is mogelijk.

Tampere

De 3de grootste stad van Finland is de industriestad Tampere die 170 kilometer noordwestelijk van Helsinki ligt. De stad is gesticht in 1779 en is de enige stad waar je een Finse kerk vindt in de neo-buzantijnse stijl.

Terug naar boven